Kinesitherapie Smesman

Duizeligheid BPPV

Duizeligheid

Welke duizeligheid kan uw therapeut snel behandelen en oplossen? BPPV

Benigne paroxismale positieduizeligheid, ook wel vertigo genoemd, betekent letterlijk ‘goedaardige, in aanvallen optredende, houdingsgebonden draaiduizeligheid’.

Door bepaalde hoofdbewegingen of positieveranderingen krijgt men plotse, korte aanvallen van draaiduizeligheid. Kenmerken van BPPV zijn draaiduizeligheid die slechts enkele seconden aanwezig is na het maken van een specifieke beweging van het hoofd zoals het vooroverbuigen, het omrollen in het bed of het naar boven kijken.  De draaiduizeligheidklachten worden veroorzaakt door een tijdelijke stoornis in het evenwichtsorgaan in ons binnenoor, met name de aanwezigheid van gehoorsteentjes of ‘oorkristallen’ die niet op hun juiste plaats zitten. Door het uitvoeren van bepaalde manoeuvres door de kinesitherapeut worden de oorkristallen terug op zijn plaats gebracht en functioneert het evenwichtsorgaan weer als tevoren.


Duizeligheid


U kan terecht voor uw behandeling van de oorkristallen in Ninove op onze 2 lokaties: Brusselsesteenweg 260, Meerbeke (Ninove) of Okegembaan 208A in Ninove.Welke duizeligheid kan uw therapeut snel behandelen en oplossen? Cervicogene duizeligheid

Deze duizeligheid wordt niet veroorzaakt door oorkristallen zoals bij BPPV, maar wel door een dysfunctie van de nek, vooral de hogere delen van de nek. Indien er daar een onevenwicht, een verstoorde balans is ontstaan, dan kan dit onevenwicht in de nek de oorzaak zijn van duizeligheid via bepaalde zenuwbanen. Via manuele therapie of McKenzie therapie kan de dysfunctie goed onderzocht worden en kan er een behandelplan worden opgesteld om de duizeligheid te verhelpen.

Welke andere verklaringen zijn er nog voor je duizeligheid die door ons behandelbaar zijn?

Myofasciale triggerpoints: er bestaan verkrampte spieren in het hoofd- hals- en nekgebied die duizeligheid kunnen veroorzaken. Bij neutralisatie van deze triggerpoints, zal de duizeligheid verdwijnen.


Dysfunctie van het kaakgewricht: er zijn bepaalde dysfuncties van het kaakgewricht die aanleiding kunnen geven tot duizeligheidsklachten. Laat je onderzoeken en behandelen door een gespecialiseerd kinesitherapeut, zodat duidelijk wordt welke factoren een rol spelen bij je klacht.

Kaakgewricht

Voor al deze vormen van duizeligheid kan je bij ons terecht op onze 2 praktijklokaties in Ninove: Brusselsesteenweg 260, Meerbeke (Ninove) en Okegembaan 208A in Ninove.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x