Kinesitherapie Smesman

Lymfedrainage kinesist

Wij begrijpen dat een goede gezondheid en welzijn essentieel zijn voor een gelukkig leven. Een aspect van het lichamelijk welzijn waar we veel waarde aan hechten, is het lymfestelsel. Lees meer over onze Lymfedrainage Kinesitherapie of maak alvast (telefonisch) een afspraak!

✆ 054/33.36.68Afspraak maken

1. Wat is lymfedrainage?

Het menselijk lichaam bestaat voor een groot deel uit vocht dat zich rondom alle cellen, bloedbanen, lymfebanen en hersenbanen bevindt. Het is belangrijk dat onze waterhuishouding goed functioneert omdat daardoor allerlei processen in ons lichaam kunnen plaats vinden. Het lymfestelsel zorgt ervoor dat onze lichaamcellen zich in een ideale leefomgeving bevinden en daardoor goed kunnen functioneren. Lymfedrainage is daarom een normale functie in ons lichaam, maar deze kan gestoord zijn door ziekte, stress of een ongeval. 

Lymfedrainage is een specifieke massagetechniek die gericht is op het stimuleren van de lymfecirculatie en het bevorderen van de afvoer van afvalstoffen en vochtretentie in het lichaam. Bij Kine Smesman passen we lymfedrainage toe als onderdeel van onze kinesitherapie behandelingen. Het is een zachte en ontspannende behandeling die helpt bij het herstel van het lymfestelsel en het stimuleren van het natuurlijke genezingsproces.

2. Hoe werkt lymfedrainage?

Bij Kine Smesman maken we gebruik van specifieke handgrepen en technieken om de lymfecirculatie te stimuleren. Door zachte, ritmische bewegingen en lichte druk uit te oefenen, kunnen we het lymfestelsel helpen bij het afvoeren van afvalstoffen en overtollig vocht. Dit bevordert niet alleen de lymfecirculatie, maar versterkt ook het immuunsysteem, vermindert ontstekingen, verlicht pijn en draagt bij aan een betere algehele gezondheid.

Concreet vindt de behandeling, waarbij de patiënt meestal ligt, plaats bij een aangename temperatuur en in een uiterst ontspannen sfeer. De duur van de behandeling is afhankelijk van de klacht en zal vrijwel pijnloos zijn. De massage begint bij de lymfeklieren in de hals (de basis) gevolgd door, afhankelijk van de klacht, de lymfeklieren in de buikstreek, oksels, liezen en het gelaat. Heeft de patiënt buiten deze gebieden klachten, dan zal daar een specifieke behandeling op volgen. Hoewel we bij voorkeur manueel behandelen, kan het zijn dat er een aanvulling gebeurt via een lymfedrainage toestel.

3. Manuele lymfedrainage (ad modum Vodder)

Bij Kine Smesman passen we een manuele lymfedrainage toe volgens de methode Vodder. Dit is een zachte massagevorm en is op het gehele lichaam toepasbaar met als doel onze vochtdoorstroming te stimuleren, de weerstand van het lichaam te verhogen, de stress te verlagen en het hormonale stelsel te optimaliseren. Hierbij wordt ritmisch een heel zachte, spiraalvormige druk uitgeoefend op de lymfeklieren en lymfebanen.

Manuele lymfedrainage bij Kine Smesman

Blijf niet zitten met pijn of vragen. Neem vrijblijvend contact met ons op of maak nu telefonisch een afspraak! Binnen onze praktijken hebben we alle benodigde materialen voorhanden en kunnen we gemakkelijker werken. Maar wilt u toch graag een thuisbezoek? Onze kinesisten komen graag bij u thuis binnen een straal van 5 km rondom de praktijk.

✆ 054/33.36.68Contact opnemen

Lymfedrainage Kinesist of Manuele Lymfedrainage.

4. Lymfedrainage Kinesist: De voordelen van lymfedrainage bij Kine Smesman

  • Verbeterde lymfecirculatie

Lymfedrainage bij Kine Smesman stimuleert de lymfecirculatie, wat leidt tot een betere afvoer van afvalstoffen en vocht. Dit helpt bij het verminderen van zwellingen, verbetert de algehele gezondheid en bevordert het vermogen van het lichaam om zich te ontdoen van toxines.

  • Versterking van het immuunsysteem

Een gezond lymfestelsel is essentieel voor een sterk immuunsysteem. Lymfedrainage bij Kine Smesman helpt bij het verwijderen van ziekteverwekkers uit het lichaam en versterkt daarmee het immuunsysteem, waardoor de kans op infecties wordt verkleind.

  • Vermindering van ontstekingen

Ontstekingen kunnen leiden tot pijn en ongemak. Lymfedrainage bij Kine Smesman kan helpen bij het verminderen van ontstekingen door het bevorderen van de afvoer van ontstekingsstoffen en het versnellen van het herstelproces.

  • Pijnverlichting

Lymfedrainage bij Kine Smesman kan verlichting bieden bij pijnlijke symptomen, zoals zwellingen, stijfheid en pijnlijke gewrichten. Door afvalstoffen en vochtretentie af te voeren, vermindert lymfedrainage de druk op zenuwen en weefsels, wat leidt tot pijnverlichting.

  • Bevordering van ontgifting dankzij Lymfedrainage Kinesist

Ons lichaam wordt dagelijks blootgesteld aan gifstoffen uit onze omgeving en voeding. Lymfedrainage bij Kine Smesman ondersteunt het ontgiftingsproces door het afvoeren van toxines via het lymfestelsel. Dit draagt bij aan een gezonder en evenwichtiger lichaam.

Afspraak maken
Lymfedrainage Kinesist of Manuele Lymfedrainage.

5. Wie kan terecht bij een Lymfedrainage Kinesist?

Bij Kine Smesman is lymfedrainage geschikt voor een breed scala aan mensen, waaronder:

  • Personen met lymfoedeem of oedeemgerelateerde aandoeningen
  • Mensen die herstellen van een operatie of letsel
  • Sporters die hun herstel willen bevorderen
  • Personen die last hebben van chronische ontstekingen
  • Iedereen die zijn algehele lymfatisch welzijn wil verbeteren

6. Hoe vaak moet je langsgaan bij een Lymfedrainage Kinesist?

De frequentie van lymfedrainage bij Kine Smesman hangt af van jouw individuele behoeften en doelen. Onze kinesisten zullen een behandelplan op maat maken dat past bij jouw situatie. In sommige gevallen kan een wekelijkse sessie voldoende zijn, terwijl anderen baat hebben bij een reeks sessies over een langere periode.

Lymfedrainage Kinesist | Manuele Lymfedrainage

Indien mogelijk, gelieve ons telefonisch te contacteren. Op deze manier kunnen wij u het snelst een afspraak geven. Graag een thuisbezoek? Dit is slechts mogelijk binnen een perimeter van 5 km rondom de praktijk. In de praktijk hebben we echter alle materiaal voorhanden en kunnen we gemakkelijker werken dus vragen we indien mogelijk naar de praktijk te komen.

✆ 054/33.36.68 Contact opnemen

Volg ons ook via Facebook, Instagram of YouTube.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x