Kinesitherapie Smesman

Manuele therapie Okegem

Een verminderde beweeglijkheid kan je levenskwaliteit doen dalen. Onze manueel therapeut Okegem helpt je om je bewegingsvrijheid terug te vinden! Maak nu je afspraak of neem vrijblijvend contact op.

✆ 054/33.36.68 Vrijblijvend contact opnemen

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is gespecialiseerde kinesitherapie waarbij mobilisaties van botstukken, gewrichten, zenuwbanen en spieren gecombineerd worden met oefentherapie. Het doel is om verstoorde evenwichten in het menselijk lichaam te herstellen, zodat er weer volledig en pijnvrij kan bewogen worden. Manuele therapie beoogt een sneller herstel gebaseerd op wetenschappelijk ondersteunde en gerichte technieken en vermindert het herval door inzichten te geven in de fysieke conditie van de patiënt.

Manuele therapie Okegem helpt bij volgende klachten:


Vooronderzoek manuele kinesitherapie Okegem 

Via een grondig vraaggesprek en een doorgedreven klinisch onderzoek wordt getracht de oorzaak te vinden van de pijn en worden stoornissen in het lichaam opgespoord. Via manuele therapie worden stoornissen in de functies van de spieren, de gewrichten, het zenuwstelsel, het bindweefsel en de algemene gezondheid opgespoord. Verder zal de manueel therapeut nagaan of je lichaam foute lichaamsbewegingen maakt of houdingsgewoonten heeft. Ook met psychologische factoren wordt rekening gehouden. 

Deze stoornissen worden grondig in kaart gebracht en prioriteiten worden gesteld voor een deskundig en verantwoord behandelingsprogramma. Eventueel kan de therapeut in samenspraak met de behandelende arts een bijkomend onderzoek opvragen (RX, medische beeldvorming,..).

★★★★★ - Na maanden pijn in de arm te hebben ben ik terecht gekomen bij Kine Smesman. Na veel zoeken hebben ze het probleem gevonden. Mijn pijn werd meteen serieus genomen en ze bleven zoeken naar gepaste oefeningen om de pijn te doen minderen. Ik ben hen erg dankbaar. De mensen zijn ook altijd heel vriendelijk!

Manuele therapie behandeling Okegem

Manuele kinesitherapie is in de eerste plaats gericht op het hernemen van je normale activiteiten en op je algemene gezondheid. Via manuele therapie worden de bewegingsstoringen opgeheven of verminderd door het uitvoeren van handgrepen aan botstukken en gewrichten, zenuwstructuren, pezen en/of spieren. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van het bewegingsapparaat en een afname van pijn.

Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, gerichte begeleiding, educatie rond gezond bewegen, preventie, inzichten verschaffen in stressfactoren en zo verder. Manuele therapie Okegem is dus veel meer dan enkel "kraken"

✆ 054/33.36.68 Vrijblijvend contact opnemen

Afhankelijk van de aandoening en bevindingen vanuit voorgaand onderzoek kan de manuele therapeut Okegem opteren voor:

  • Mobilisaties van gewrichten die kunnen variëren van zeer zachte technieken tot en met manipulatieve technieken, beter gekend als kraken.

  • Zenuwtechnieken: door bepaalde handelingen kunnen we minder goed bewegende zenuwen beter laten glijden in hun tunnels tussen de spieren en beenderen waardoor de pijn verdwijnt.

  • Spiertechnieken: verkrampte spieren kunnen soms plaatselijke en uitstralende pijnen veroorzaken. Door technieken van diepe massage, stretching en warmte kunnen deze spierspanningen behandeld worden. Dit kan aangevuld worden met dry needling indien nodig.

  • Medische trainingstherapie:  dit zijn oefeningen waarbij we spieren gaan versterken en/of gewrichten soepel maken. Hierbij kan er zeer individueel gewerkt worden zodat de oefeningen perfect op maat zijn voor uw probleem. Ook kan er samen met de patiënt een oefenprogramma voor thuis opgesteld worden.

Afspraak maken

Manuele therapie Okegem door Kine Smesman.

Manuele therapeut Okegem

Onze manuele therapeuten hebben na hun opleiding tot kinesitherapeut een bijkomende opleiding gevolgd aan een Belgische universiteit die leidt tot een wettelijke erkenning van een gespecialiseerde kinesitherapeut in de manuele therapie. De vervolgopleiding voldoet aan de internationale eisen in hands-on behandelingen. 

✆ 054/33.36.68 Vrijblijvend contact opnemen

Manuele kinesitherapie Smesman

Enkele praktische vragen in verband met manuele therapie te Okegem.

Wat moet ik meebrengen naar de manuele therapeut Okegem?

Hoeveel kost manuele therapie en hoeveel krijg je terugbetaald van de mutualiteit?

Wordt er aan huis te Okegem behandeld?

Manuele therapie Okegem | Kinesitherapie Smesman

Graag een afspraak? Indien mogelijk, gelieve ons telefonisch te contacteren. Op deze manier kunnen wij u het snelst een afspraak geven.

Volg ons ook via Facebook, Instagram of YouTube.

Manuele kinesitherapie praktijk Kine Smesman.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x