Kinesitherapie Smesman

Postnatale kine Meerbeke

Postnatale kine Meerbeke gezocht? Je bent in goede handen bij Kinesitherapie Smesman! Lees meer over ons aanbod als postnatale kinesist te Meerbeke of maak nu een afspraak.

✆ 054/33.36.68Afspraak maken

Wat is postnatale kine Meerbeke?

Postnatale kine is een soort kinesitherapie voor vrouwen na de bevalling. Tijdens onze postnatale kinesitherapie in Meerbeke, wordt er gefocust op het herstellen van het lichaam na de bevalling en het ondersteunen van veranderingen die men doormaakt tijdens de postnatale periode. 

Waarom postnatale kine Meerbeke?

Er zijn verschillende zaken waarbij postnatale kine Meerbeke kan helpen, onder andere:

  • Het verminderen van rugpijn, bekkenpijn en spierpijn na bevalling.

Onze postnatale kinesitherapeuten in Meerbeke gebruiken verschillende technieken zoals massage, oefeningen of manuele therapie om symptomen te verminderen.

  • Het herstellen van de bekkenbodemspieren na bevalling.

Bekkenbodemspieren kunnen na een bevalling vaak uitgerekt of beschadigd geraken. Volgende symptomen komen dan vaak voor: urine-incontinentie, bekkenpijn of het gevoel van instabiliteit. Tijdens postnatale kine worden oefeningen of technieken aangeleerd of manuele therapie uitgevoerd (te Meerbeke) om de bekkenbodemspieren te versterken of de spanning te verminderen.

  • Het herstellen van de lichaamsvorm na bevalling.

Na een bevalling is het lichaam aanzienlijk verandert. Onze postnatale kinesisten in Meerbeke geven met plezier advies over hoe je het lichaam terug in vorm krijgt. Denk hierbij aan oefeningen om af te vallen of voor het versterken van de spieren.

  • Het herstellen van bekkenproblemen na bevalling. 

Na een bevalling kan men bekkenproblemen ervaren, zoals symphysis pubis dysfunctie (SPD) of diastasis recti (wijdstand van de buikspieren). Onze postnatale kinesitherapeuten in Meerbeke, helpen je graag verder met het herstelen van de spieren en gewrichten.


  • Het ondersteunen van nieuwe houdingen en bewegingen.

Een nieuwe moeder gaat na de bevalling houdingen aannemen die ze voordien niet deed: het dragen en voeden van een kind. Deze houdingen en bewegingen kunnen leiden tot spanning in de rug, schouders en nek. Via postnatale kinesitherapie (te Meerbeke) worden oefeningen en technieken aangeleerd om deze spanningen te verminderen.

  • Het ondersteunen bij postnatale depressie.

Na een bevalling kan men emotionele problemen ervaren, zoals postnatale depressie. Postnatale kine kan alsook hierbij helpen: men voelt zich fysiek beter dankzij de postnatale kine oefeningen, men voelt zich mentaal omdat men terug controle heeft over het lichaam enzoverder. 

Bovendien kunnen onze postnatale kinesitherapeuten in Meerbeke enkele ademhalingsoefeningen aanleren. Deze postnatale kine oefeningen helpen bij het verminderen van stress en angst, aangezien men beter kan ontspannen. 

Echter is postnatale kine Meerbeke geen vervanging is voor psychotherapie of medicatie. In geval van postnatale depressie is het belangrijk om eerst zo snel mogelijk professionele hulp te zoeken.

✆ 054/33.36.68Postnatale kinesist inschakelen

Postnatale kine Meerbeke door Kine Smesman.

Postnatale kine oefeningen Meerbeke

Onze postnatale kinesitherapeuten, onder andere Isabelle Debonne en Liesbeth Janssens helpen je graag verder met postnatale kine oefeningen. 

Wanneer postnatale oefeningen na bevalling?

We adviseren pas met postnatale kine oefeningen te starten wanneer je arts, verloskundige of gynaecoloog te Meerbeke hiervoor goedkeuring geeft (vaak zes tot acht weken na bevalling). Het lichaam moet namelijk de eerste weken na een bevalling genoeg rusten en herstellen, maar je kan wel al starten met zachte oefeningen: wandelen, ademhalingsoefeningen en oefeningen om de buikspieren te versterken. Vanaf hier kan je geleidelijk opbouwen naar meer intensieve oefeningen.

Wanneer postnatale oefeningen na keizersnede?

Hetzelfde geldt als voor postnatale kine oefeningen na een vaginale bevalling: start enkel bij goedkeuring van een arts, verloskundige of gynaecoloog. Na een keizersnede is het belangrijk om de tijd te nemen om te herstellen. Bovendien moet je wachten totdat je bloedingen zijn gestopt of je litteken mooi genezen is vooraleer je start met postnatale kine. 

Hoe lang postnatale kine Meerbeke? 

De duurtijd van postnatale kine is afhankelijk van de specifieke behoeften. Postnatale kinesitherapie kan gemiddeld tussen de zes en acht sessies duren, maar dit kan afwijken. Sommige vrouwen kunnen meer tijd nodig hebben om te herstellen, terwijl anderen na enkele weken verder kunnen. 

Binnen onze praktijk te Meerbeke, stellen we samen een plan op maat op en evalueren het proces zodat jij de beste zorgt ontvangt!

Perinatale kinesitherapie Meerbeke

Ben je zwanger en nog niet bevallen? Dan kan je alsook bij ons terecht voor prenatale kinesitherapie. Onze kinesisten informeren je graag over tal van oefeningen om gezwollen ledematen te verlichten en de bekkenbodem stabiel te houden, maar ook over perstechnieken en ademhalingstechnieken om weeën op te vangen.

✆ 054/33.36.68Contact opnemen

Perinatale kinesitherapie Meerbeke bij Kine Smesman.

Postnatale kine Meerbeke | Postnatale kinesitherapie Meerbeke

Indien mogelijk, gelieve ons telefonisch te contacteren. Op deze manier kunnen wij u het snelst een afspraak geven. Graag een thuisbezoek? Dit is slechts mogelijk binnen een perimeter van 5 km rondom de praktijk. In de praktijk hebben we echter alle materiaal voorhanden en kunnen we gemakkelijker werken dus vragen we indien mogelijk naar de praktijk te komen.

Volg ons ook via Facebook, Instagram of YouTube.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x