Kinesitherapie Smesman

Sportkinesist Ninove

Last van sportblessure, pijn in de spieren of gewrichten, spierzwakte, spieratrofie of andere? Onze sportkinesisten, te Ninove helpen je graag verder! Ook bij de revalidatie na een operatie van een sportletsel staan wij voor jou paraat. Lees meer informatie onderaan of maak een afspraak!

✆ 054/33.36.68Afspraak maken

Wat is een sportkinesist?

Een sportkinesist is iemand die gespecialiseerd is in het behandelen van spier- en gewrichtsproblemen die verband houden met sport. Als je naar een sportkinesist gaat, kan hij of zij je helpen om de oorzaak van je sportblessure te identificeren en een behandelplan op te stellen om je blessure te genezen en te voorkomen dat deze opnieuw optreedt. Dit kan bijvoorbeeld door middel van oefentherapie, manuele therapie, massage of andere behandeltechnieken. Het doel van de behandeling door een sportkinesist is om je te helpen om snel en volledig te herstellen, zodat je weer kunt doen wat je leuk vindt.

Waarvoor ga je naar een sportkinesist, te Ninove?

Je kan voor verschillende gevallen terecht in onze praktijk, te Ninove. Enkele voorbeelden: 

  • na een sportblessure, zoals een knie- of enkelblessure, om te helpen bij het herstel en om te voorkomen dat de blessure opnieuw optreedt,
  • om pijn in de spieren of gewrichten te verminderen, zoals pijn in de rug, nek of schouders,
  • om te helpen bij het voorkomen van overbelasting van de spieren en gewrichten, door middel van stretching- en krachtigingsprogramma's,
  • om te helpen bij het verminderen van spierzwakte of -atrofie, bijvoorbeeld na een operatie of na een periode van inactiviteit.

Sportblessure behandelen Ninove: Runner's Knee

Een veelvoorkomende sportblessure bij hardlopers is de Runner's Knee, ook wel de 'lopersknie' of Tractus Iliotibialis Frictiesyndroom (ITBS) genoemd. Het gaat over een overbelastingsletsel van de pees aan de buitenzijde van de knie. Het ontstaat wanneer de band die loopt van de heup tot aan de knie, de tractus iliotibialis, overmatig wordt gefrictioneerd tegen de buitenkant van het bovenbeen, wat leidt tot ontsteking en pijn.

De pijn is vaak inspanningsgebonden, wat wilt zeggen dat de pijn optreedt tijdens het sporten en verdwijnt in rust. Symptomen van Runner's Knee kunnen onder andere pijn aan de zijkant van de knie, zwelling, stijfheid en beperkte beweeglijkheid zijn. Tractus Iliotibialis Frictiesyndroom kent verschillende oorzaken of risicofactoren. Bijvoorbeeld een plotse toename van de trainingsduur of trainingsintensiteit, verkeerde looptechniek of een disbalans in de spieren.

Na een uitgebreid vraaggesprek en onderzoek stelt onze sportkinesist Ninove de beste behandeling op. Deze kan bestaan uit: het stretchen van spieren, het uitvoeren van myofasciale therapie (waarbij triggerpoints in de spieren worden losgeprikt), gerichte krachttraining van de heup- en beenspieren om de disbalans te herstellen, het aanpassen van de looptechniek, een juiste afstelling van de fiets, het opbouwen van een aangepast trainingsschema enzoverder.

Sportkinesitherapie Ninove: Achillespees

Veel mensen hebben terugkerende klachten in de achillespees. De achillespees is een stevige pees die loopt van de hiel tot aan de kuitspieren en is belangrijk voor het bewegen van de voet en de enkel. Onze sportkinesisten, te Ninove, voeren graag een grondige analyse uit om de mogelijke oorzaak te detecteren. Uit ervaring weten we dat aanhoudende achillespeesklachten namelijk een andere oorsprong kunnen hebben. Zo kunnen bijvoorbeeld rugproblematieken of actieve triggerpoints in de kuitspieren of heupspieren achillespeesklachten veroorzaken. Samen stellen we de correcte behandeling op! 

Sportkine Ninove: Revalidatie na achillespees operatie

Revalidatie na een achillespees operatie is een proces waarbij de beweeglijkheid en kracht in de achillespees worden hersteld. Na een operatie aan de achillespees is het belangrijk om rust te nemen en de belasting van de voet en de enkel te verminderen, om het herstelproces te bevorderen. Daarna kan revalidatie bestaan uit verschillende oefeningen om de beweeglijkheid en kracht in de achillespees te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld door middel van actief bewegen, passief bewegen of oefentherapie.

De duur van de revalidatie na een achillespees operatie is afhankelijk van de ernst van de blessure en de specifieke behandeling die is gekozen. In het algemeen duurt het enkele weken tot maanden voordat de achillespees volledig hersteld is. Tijdens het herstelproces is het belangrijk om regelmatig te controleren of alles naar behoren verloopt en om eventuele problemen of complicaties zo snel mogelijk op te lossen.

Sportblessure achillespees behandelen door sportkinesist Ninove.

Sportkinesist Ninove: Revalidatie na duim operatie

Revalidatie na een duim operatie is een proces waarbij de beweeglijkheid en kracht in de duim worden hersteld. Het doel van revalidatie is om de functie van de duim zo goed mogelijk te herstellen en om te voorkomen dat er complicaties optreden. De revalidatie na een duim operatie begint meestal met rust en pijnbestrijding, om te voorkomen dat de duim te veel belast wordt en om het herstelproces te bevorderen. Daarna worden er verschillende oefeningen gedaan om de beweeglijkheid en kracht in de duim te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld door middel van actief bewegen, passief bewegen of oefentherapie. 

De duur van de revalidatie na een duim operatie is afhankelijk van de ernst van de blessure en de specifieke behandeling die is gekozen. In het algemeen duurt het enkele weken tot maanden voordat de duim volledig hersteld is. Tijdens het herstelproces is het belangrijk om regelmatig te controleren of alles naar behoren verloopt en om eventuele problemen of complicaties zo snel mogelijk op te lossen.

Sportblessures behandelen door sportkinesist Ninove.

Sportkinesist Ninove | Sportkinesitherapie Smesman

Graag een afspraak? Indien mogelijk, gelieve ons telefonisch te contacteren. Op deze manier kunnen wij u het snelst een afspraak geven.

Volg ons ook via Facebook, Instagram of YouTube.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x