Kinesitherapie Smesman

Bekkenbodemtherapie (Pelvische Reëducatie)

Bekkenbodem

Wat houdt bekkenbodem therapie in?

Binnen het vakgebied van de kinesitherapie omhelst de pelvische reëducatie de aanpak van verschillende dysfuncties in het gebied van het kleine bekken (pelvis). De bekkenbodem kan ofwel te zwak ofwel te strak gespannen zijn en dit kan zorgen voor problemen. Deze problemen kunnen zich dan op verschillende manieren manifesteren: stressincontinentie, urge-incontinentie, faecale incontinentie, incontinentie na prostatectomie, pijn bij geslachtsgemeenschap, obstipatie, enuresis nocturna (bedplassen), cystocele (blaasverzakking), rectocele (darmverzakking), urethrocele... 

De bekkenbodemtherapie of pelvische reëducatie is een methode waarbij u leert de spieren van de bekkenbodem te voelen en bewust te gebruiken. Hierbij wordt belang gehecht aan proprioceptie (blindelings voelen of je jouw spieren juist aanspant/ontspant), absolute spierkracht en uithouding. De moeilijkheidsgraad wordt verhoogd door houdingsveranderingen en verhoging van de abdominale druk. 

Momenteel worden er geen bekkenbodem behandelingen uitgevoerd in ons team in Ninove door het ontbreken van voldoende gespecialiseerde collega's. Indien U iemand kent die ons team op dat terrein kan versterken, dan horen we dat graag.

Bekkenbodem

Voor vele andere gespecialiseerde zorg, kan U wel bij ons terecht in onze 2 praktijklokaties te Ninove: Brusselsesteenweg 260, Meerbeke (Ninove) en Okegembaan 280A in Ninove. 


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x