Kinesitherapie Smesman

Lymfedrainage

Lymfedrainage

Lymfedrainage: algemeen

Het menselijk lichaam bestaat voor een groot deel uit vocht dat zich rondom alle cellen, bloedbanen, lymfebanen en hersenbanen bevindt. Het is belangrijk dat onze waterhuishouding goed functioneert omdat daardoor allerlei processen in ons lichaam kunnen plaats vinden. Het lymfestelsel zorgt ervoor dat onze lichaamcellen zich in een ideale leefomgeving bevinden en daardoor goed kunnen functioneren. Lymfedrainage is daarom een normale functie in ons lichaam, maar deze kan gestoord zijn door ziekte, stress of een ongeval. 

Manuele lymfedrainage (ad modum Vodder)

De manuele lymfedrainage volgens de methode Vodder is een zachte massagevorm en is op het gehele lichaam toepasbaar met als doel onze vochtdoorstroming te stimuleren, de weerstand van het lichaam te verhogen, de stress te verlagen en het hormonale stelsel te optimaliseren. Hierbij wordt ritmisch een heel zachte, spiraalvormige druk uitgeoefend op de lymfeklieren en lymfebanen. 

Lymfedrainage: behandeling

De behandeling, waarbij de patiënt meestal ligt, heeft plaats bij een aangename temperatuur en in een uiterst ontspannen sfeer. De duur van de behandeling is afhankelijk van de klacht en zal vrijwel pijnloos zijn. De massage begint bij de lymfeklieren in de hals (de basis) gevolgd door, afhankelijk van de klacht, de lymfeklieren in de buikstreek, oksels, liezen en het gelaat. Heeft de patiënt buiten deze gebieden klachten, dan zal daar een specifieke behandeling op volgen.  Hoewel we bij voorkeur manueel behandelen, kan het zijn dat er een aanvulling gebeurt via een lymfedrainage toestel.

Lymfedrainage ad modum Vodder

Onze lymfedrainage therapeuten in Ninove zijn:

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x