Kinesitherapie Smesman

Diabetes

Diabetes

Welke gevolgen heeft diabetes voor je gezondheid?

Diabetes is een groeiend medisch probleem in de huidige samenleving. Naast de gekende problemen met de suikerspiegel is diabetes ook de voorbode van allerlei andere aandoeningen zoals hart- en vaatlijden (hartaanval, hersenbloeding/halfzijdige verlamming, hoge bloeddruk,…), neuropathieën (gevoelsstoornissen in tenen en voet) en gewrichtslijden (ontstekingen, verminderde beweeglijkheid,…). De behandeling van diabetes vereist een multidisciplinaire aanpak waarin de kinesitherapeut op voorschrift van de arts ook zijn aandeel heeft.

Onderzoek heeft aangetoond dat een oefenprogramma, in combinatie met aanpassing van voedingsgewoontes, de suikerspiegel positief beïnvloedt. Het medicatiegebruik neemt af of neemt minder snel toe. Reconditioneren is terug fitter worden. Wij kunnen daarbij helpen en zo je algemene gezondheid een boost geven.

Tijdens het eerste consult wordt de startconditie bepaald. Op basis hiervan wordt een oefenprogramma op maat van de patiënt opgesteld en regelmatig aangepast. Dit oefenprogramma omvat zowel krachtoefeningen als conditionele training (fietsen, stappen, lopen).

Kinesitherapeuten die zich in diabetes verder verdiept hebben (cursus Kinecoach (pre)diabetes type 2) begeleiden de patiënt om de oefeningen te leren kennen  en kijken er op toe dat de oefeningen juist worden uitgevoerd. Het is tevens de bedoeling dat de patiënt zelf thuis oefent; een dagelijkse beweging van 30 minuten is aangewezen. Na een begeleidingsperiode van een 6-tal maanden weet de patiënt hoe hij zijn bewegingsprogramma kan uitvoeren en kan hij op een veilige manier bewegen/sporten.

Lijd je zelf aan diabetes type 2 en ben je gemotiveerd om te werken aan je gezondheid op lange termijn, aarzel dan niet om ons te contacteren.We kunnen je begeleiden op 2 praktijk lokaties in NInove. Brusselsesteenweg 260, Meerbeke (Ninove) of Okegembaan 208A, in Ninove.Diabetes type 2

Voor reconditioneringstraining kan je bij elk van onze therapeuten terecht.

Maak kennis met Jeroen

Maak kennis met Liesbeth

Maak kennis met Vanessa

Maak kennis met Isabelle

Maak kennis met Jordy

Maak kennis met Carolien

Maak kennis met Yoni

Maak kennis met Thomas

Maak kennis met Jan

Maak kennis met Jade

Je kan terecht voor deze therapie op onze 2 locaties, allebei in Ninove: Brusselsesteenweg 260, en Okegembaan 208Akeyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x