Kinesitherapie Smesman

Manuele Therapie

Manuele Therapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie, gericht op klachten van het “bewegingsapparaat”, in het bijzonder de wervelkolom en gewrichten in de bovenste- en onderste ledematen. Via een grondig vraaggesprek en een doorgedreven klinisch onderzoek wordt getracht de oorzaak te vinden van de pijn en worden stoornissen in het lichaam opgespoord. Deze functionele stoornis proberen we dan op te heffen of te verminderen door het uitvoeren van handgrepen aan botstukken en gewrichten, zenuwstructuren, pezen en/of spieren.

Afhankelijk van de aandoening en van de bevindingen uit het onderzoek, zal de manueel therapeut opteren voor:

  • mobilisaties van gewrichten die kunnen variëren van zeer zachte technieken tot en met manipulatieve technieken, beter gekend als kraken.
  • zenuwtechnieken: door bepaalde handelingen kunnen we vastzittende zenuwen beter laten glijden in hun tunnels tussen de spieren en beenderen waardoor de pijn verdwijnt. 
  • spiertechnieken: verkrampte spieren kunnen soms plaatselijke en uitstralende pijnen veroorzaken. Door technieken van diepe massage, stretching en warmte kunnen deze spierspanningen behandeld worden.
  • medische trainingstherapie: dit zijn oefeningen waarbij we spieren gaan versterken en/of gewrichten soepel maken. Hierbij kan er zeer individueel gewerkt worden zodat de oefeningen perfect op maat zijn voor uw probleem. Ook kan er samen met de patiënt een oefenprogramma voor thuis opgesteld worden. 

U vindt meer informatie over Manuele Therapie op www.mathera.be.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x