Kinesitherapie Smesman

Hyperventilatie

Hyperventilatie

Wat is dat hyperventilatie?

Hyperventilatie (acute of chronische hyperventilatie) is een veel voorkomend probleem. Allerlei klachten zoals vermoeidheid, hartkloppingen, ijl gevoel, overmatig diep zuchten, pijnlijke spieren, concentratiestoornissen, angsten, onrustige darmen … kunnen het gevolg zijn van een verstoring in de manier van ademhalen. Daarnaast zijn er nog vele andere symptomen die kunnen voorkomen als gevolg van "over" ademen. In deze link kan je die terug vinden, misschien herken je je eigen klachten hierin. 

Door oppervlakkiger te gaan ademen raakt de balans tussen zuurstof en CO2 in ons bloed verstoord. Zuurstof geraakt niet voldoende in de cellen van het lichaam en er ontstaat een waaier aan klachten. 

Fysieke technieken zoals leren dieper ademen, het klaren van de neus, rustige conditionele opbouw, massage van gespannen spieren, worden aangevuld met relaxatie trainingen. De patiënt leert symptomen herkennen, ermee om te gaan en technieken om symptomen te reduceren. Zelfzorg, matigen in alles wat men doet (spreken, ademen, werken, sporten, denken, …), mentale, emotionele en gedragsmatige aanpak van klachten kunnen ook aan bod komen. 

Als jij jezelf herkent in deze symptomen, dan kunnen we jou op weg helpen om die te verlichten. Aarzel niet om ons te contacteren, we kunnen jou op 1 van onze praktijk lokaties ontvangen in Ninove: Brusselsesteenweg 260, Meerbeke (Ninove) of Okegembaan 208A, in Ninove.

2 lokaties Kine Smesman in Ninove


Rust zoeken in de natuur bij hyperventilatie


In onze praktijken in Ninove zijn voornamelijk Jeroen, Liesbeth en Isabelle bezig met begeleiding van hyperventilatie patiënten.


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x