Kinesitherapie Smesman

Taping

Taping 

Wat, hoe, waarom taping?

Taping is het aanleggen van een strook zelfklevende tape op het lichaam. De tape kan verschillende functies hebben en kan naast de behandeling een aanvulling zijn om uw lichaam te ondersteunen. 

Enerzijds heb je de klassieke taping (wit)  van een gewricht om de beweeglijkheid te beperken.  Deze wordt bijvoorbeeld aangelegd bij iemand die zijn enkel heeft verzwikt. De tape ondersteunt en beschermt de ligamenten en kapsels van het gewricht.

Anderzijds heb je ook kinesiotaping. Dit is een methode die in de sportwereld vaak gebruikt wordt omdat ze als voordeel heeft dat de tape elastisch is. Op deze manier zal ze de spieren en gewrichten ondersteunen, maar kunnen deze tegelijk ook hun grote beweeglijkheid behouden. 

Kinesiotape kan ook nog voor andere doelen gebruikt worden, onder andere ter ondersteuning van littekenweefsel na een operatie of voor het stimuleren van de lymfebanen wanneer er vocht opgehouden wordt in een lidmaat

Taping


Je kan voor taping terecht op onze 2 praktijklokaties in Ninove, Brusselsesteenweg 260, Meerbeke (Ninove), en Okegembaan 208A, Ninove.

2 lokaties Kine Smesman in Ninove

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x