Kinesitherapie Smesman

McKenzie Therapie

De Mechanische Diagnose en Therapie, dit is de Mckenzietherapie, is een methode voor de behandeling van a-specifieke rugklachten en is ontwikkeld door Robin McKenzie, een fysiotherapeut uit Nieuw- Zeeland.  
 
Aan de hand van een zeer grondig vraaggesprek wordt gezocht naar mechanische factoren (houdingen en bewegingen uit het dagelijkse leven) die de klachten veroorzaken.

Vaak wordt tijdens de eerste sessie al een compenserende houding of beweging gevonden die herhaald kan uitgevoerd worden om onmiddelijke bewegingswinst en pijnvermindering te krijgen.

Er wordt dan een oefenprogramma opgesteld samen met advies rond houdingen en bewegingen. Dit zorgt voor het herstellen van de balans in de wervelkolom zodat je weer als voorheen kan functioneren.

De zelfredzaamheid en zelfstandigheid van de patiënt staat hierbij centraal. De McKenzietherapie is een "hands-off" therapie: slechts wanneer de patiënt geen verdere vooruitgang meer boekt door zijn oefeningen zal de therapeut gerichte passieve technieken gebruiken. Het is dus ook de bedoeling de patiënt onafhankelijk van de therapie en therapeut te maken en op die manier de kans op een terugval te verkleinen. 

U vindt meer informatie over Mckenzietherapie op  http://www.mckenzie.nl/nl/pages/.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x