Kinesitherapie Smesman

Kinesist Anzegem

Welkom bij Kine Smesman, een groepspraktijk van jonge en dynamische kinesisten met ervaring op verschillende domeinen binnen de kinesitherapie. Ontdek hier onze specialisaties. Vragen of afspraak boeken? Neem nu contact op!

✆ 054/33.36.68Vrijblijvend contact opnemen


Manuele therapie

Deze soort kinesitherapie is gericht op klachten van het “bewegingsapparaat”, in het bijzonder de wervelkolom en gewrichten in de bovenste- en onderste ledematen. Er worden stoornissen in het lichaam opgespoord of de oorzaak van de pijn wordt door onze kinesist onderzocht via een vraaggesprek en een doorgedreven klinisch onderzoek. Lees meer.

Pre- en postnatale kinesitherapie

Kinesist zwangerschap of kine na bevalling gezocht? Onze pre- of postnatale kinesitherapie omvat verschillende oefeningen en tips. Denk aan het verlichten van klachten zoals gezwollen ledenmaten, bekkeninstabiliteit, het aanleren van perstechnieken ademhalingstechnieken of het versterken van rug-, buik- en bekkenbodemspieren. Lees meer.

Sportkinesitherapie

Sportblessures, overbelaste letsels, pees of gewrichtsontstekingen, enkelverstuikingen, meniscusscheur, kruisbandruptuur, spierscheur... Noem maar op! Alsook voor een revalidatie van een sportletsel mag u bij ons aankloppen. Lees meer.

Myofasciale therapie

Deze therapie wordt toegepast bij pijn die veroorzaakt wordt door het verkeerd functioneren van één of meerdere spieren. Er worden specifieke technieken toegepast zoals diepe massage, dry needling, warmte en stretching. Lees meer.

"Zeer vriendelijke en bekwame mensen. Een aanrader voor elke type sporter die revalideert of kampt met een blessure." - Mathieu Knaeps

McKenzie therapie

Deze "hands-off" kinesitherapie is een methode voor de behandeling van a-specifieke rugklachten. Er wordt een oefenprogramma opgesteld samen met advies rond houdingen en bewegingen. Lees meer.

Taping

Enerzijds beperken we de beweeglijkheid van een gewricht door klassieke taping. Anderzijds bieden we kinesiotaping aan wanneer spieren en gewrichten moeten ondersteund worden. Lees meer.

Lymfedrainage

Deze kinesitherapie heeft als doel de vochtdoorstroming te stimuleren, de weerstand van het lichaam te verhogen, de stress te verlagen en het hormonale stelsel te optimaliseren. Hierbij wordt ritmisch een heel zachte, spiraalvormige druk uitgeoefend op de lymfeklieren en lymfebanen. Lees meer.

Kaakgewricht TMG

Kinesist in de buurt van Anzegem gezocht? Wij helpen verder met constante pijn in de kaakzone, krakende geluiden, klikken of knappen in het kaakgewricht, spiervermoeidheid bij het kauwen, pijn bij geeuwen, aanhoudende pijn in en om het oor. Alle klachten die wijzen op een dysfucntie in het kaakgewricht. Lees meer.

"Schitterende praktijk met schitterende en bekwame vakmensen. Ik ben er altijd goed geholpen en voor elk specifiek probleem is er wel een specialist. Ook de klantvriendelijkheid is top! Aanrader dus voor wie kinesitherapie nodig heeft." - Konrad Mulier

Kinesist Anzegem bij Kinesitherapie Smesman.

BPPV

Benigne paroxismale positieduizeligheid, ook wel vertigo genoemd, betekent letterlijk ‘goedaardige, in aanvallen optredende, houdingsgebonden draaiduizeligheid’. De draaiduizeligheidklachten worden veroorzaakt door een tijdelijke stoornis in het evenwichtsorgaan. Lees meer.

Mulligan therapie

Deze soort kinesitherapie wordt toegepast om op een pijnloze manier de normale beweeglijkheid en functie van het gewricht te herstellen. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat in een gewricht een positieverandering is ontstaan door bijvoorbeeld een trauma. Lees meer.

Bekkenbodemtherapie

Onze kinesist pakt verschilende dysfuncties aan in het gebied van het kleine bekken (pelvis). Denk aan een gespannen of zwakke bekkenbodem. Lees meer.

Rugschool

Last van rugpijn? Rugklachten voorkomen? Welkom bij de rugschool! Dankzij nodige info, tips en advies leer je een correcte rughygiëne aan. Lees meer.

Hyperventilatie, chronische pijn of diabetes?

Kinesitherapie Smesman is een groepspraktijk van jonge en dynamische kinesisten met ervaring op verschillende domeinen binnen de kinesitherapie. Waaronder ook het behandelen van hyperventilatie, chronische pijn en diabetes. Aarzel niet ons te contacteren bij twijfels of vragen.

"Prachtige praktijk waar elkeen steeds klaar staat om je te helpen. Alle kinesisten zijn gespecialiseerd in een bepaalde aandoening zodat je optimaal geholpen wordt. Zeker een aanrader!" - Josiane Sertin

Kinesist Anzegem bij Kinesitherapie Smesman.

Volg ons ook op: Facebook of Instagram

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x