Kinesitherapie Smesman

Mulligan Therapie

Mulligan therapie

Het concept Mulligan therapie

Bij het toepassen van Mulligan therapie beogen we om op een pijnvrije manier de normale beweeglijkheid en functie van een gewricht te herstellen. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat in een gewricht een positieverandering is ontstaan door bv. een trauma. Deze positieverandering kan het normaal functioneren van het gewricht hinderen. De therapeut probeert vervolgens door een passieve handeling het gewricht terug op de juiste manier te positioneren. Vanuit deze positie wordt aan de patiënt gevraagd om een actieve beweging uit te voeren in het gewricht, weliswaar zonder pijn, terwijl de therapeut de gecorrigeerde positie van het gewricht blijft handhaven. Op deze manier kan het gewricht weer vlotter bewegen en zo zal ook de spanning in de spieren en ligamenten rondom het gewricht verminderen en zal de pijn verdwijnen.  

Wanneer de patiënt dit voldoende herhaalt, hetzij in samenwerking met de therapeut, hetzij thuis, krijgen we zo zijn gewricht opnieuw op een correcte manier aan het bewegen.

Mulligan therapie


Een voorbeeld van een Mulligan techniek aan de schouder:


Een voorbeeld van een Mulligan techniek aan de rug:


Een voorbeeld van een Mulligan techniek voor de nek:U kan uw Mulligan therapie sessie reserveren op 1 van onze 2 lokaties in Ninove. Brusselsesteenweg 260, Meerbeke (Ninove) of Okegembaan 208A te Ninove.

2 lokaties Kine Smesman in Ninove

Bel ons: 054/33.36.68Maak jouw afspraak

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x