Kinesitherapie Smesman

Perinatale kine; pre- en postnatale kinesitherapie

De sleutel tot een gezonde zwangerschap en bevalling

Als je zwanger bent, is het belangrijk om gezond te blijven en voor jezelf te zorgen. Het kan soms lastig zijn om te weten wat je precies moet doen om goed voor jezelf en je baby te zorgen. Perinatale kine is een vorm van fysiotherapie die speciaal ontworpen is voor zwangere vrouwen en vrouwen die net bevallen zijn.

✆ 054/33.36.68Afspraak maken

Wat is perinatale kine?

Perinatale kine is een vorm van fysiotherapie die zich richt op de specifieke behoeften van zwangere vrouwen en vrouwen die net bevallen zijn. Het is ontworpen om vrouwen te helpen hun lichaam te ondersteunen tijdens en na de zwangerschap, en om mogelijke complicaties te voorkomen. De behandelingen worden gegeven door een gekwalificeerde perinatale kinesist en kunnen bestaan uit oefeningen, manuele therapie, ademhalingsoefeningen en meer.

Wat zijn de voordelen van perinatale kine?

Er zijn veel voordelen verbonden aan perinatale kine. Hieronder hebben we er een aantal opgesomd:

1. Vermindering van rugpijn

Rugpijn is een veelvoorkomend probleem tijdens de zwangerschap. Onze perinatale kinesist  kan helpen om de spieren en gewrichten in de rug te versterken en te ontspannen, waardoor rugpijn kan worden verminderd.

2. Verbetering van de bloedcirculatie

Perinatale kine kan ook helpen om de bloedcirculatie te verbeteren. Dit kan helpen om de bloeddruk te verlagen en de bloedtoevoer naar de placenta te verbeteren, wat goed is voor de ontwikkeling van de baby.

3. Versterking van de bekkenbodemspieren

Onze perinatale kinesist kan ook helpen om de bekkenbodemspieren te versterken. Dit is belangrijk omdat deze spieren ondersteuning bieden aan de blaas, de baarmoeder en de darmen. Door deze spieren te versterken, kan incontinentie na de bevalling worden voorkomen.

4. Vermindering van stress

Zwanger zijn kan stressvol zijn. Perinatale kine kan helpen om stress te verminderen door middel van ademhalingsoefeningen en ontspanningstechnieken.

5. Betere houding

Onze perinatale kinesist kan kan helpen om de houding van een vrouw te verbeteren tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Dit kan helpen om rugpijn en andere ongemakken te verminderen.

Wanneer een perinatale kinesist nodig?

Perinatale kine kan nuttig zijn voor alle zwangere vrouwen en vrouwen die net bevallen zijn. Het kan vooral nuttig zijn in de volgende gevallen:

  • Je hebt last van rugpijn

Als een vrouw tijdens de zwangerschap last heeft van rugpijn, kan perinatale kine helpen om de pijn te verminderen en de spieren en gewrichten te versterken.

  • Je hebt last van incontinentie

Als een vrouw na de bevalling last heeft van incontinentie, kan onze perinatale kinesist helpen om de bekkenbodemspieren te versterken en de symptomen te verminderen.

  • Je ondervindt complicaties

Als een vrouw tijdens de zwangerschap of de bevalling complicaties heeft, kan perinatale kine helpen om deze te behandelen en te voorkomen.

  • Algemene gezondheid

Onze perinatale kinesist kan helpen om de algehele gezondheid van een vrouw te verbeteren tijdens en na de zwangerschap.

Perinatale kine: pre- en postnatale kine

Perinatale kine is een term die wordt gebruikt om fysiotherapiebehandelingen aan te duiden die speciaal zijn ontworpen voor vrouwen tijdens en na de zwangerschap. Het omvat twee soorten behandelingen: prenatale kine en postnatale kine.

Prenatale kinesitherapie

Prenatale kinesitherapie omvat zowel oefeningen en tips voor het verlichten van klachten (bv. gezwollen ledematen, bekkeninstabiliteit, bekkenbodem...), als oefeningen en tips die je kan gebruiken tijdens de bevalling zelf. Er wordt eveneens informatie gegeven over perstechnieken en ademhalingstechnieken om de weeën op te vangen. Er worden 2 tot 3 behandelingen prenataal voorzien als er geen andere problemen zijn. Deze voorbereiding wordt opgestart tussen de 30e en 32e week van de zwangerschap.

Postnatale kinesitherapie

De postnatale oefeningen zijn vooral gericht op het versterken van de rugspieren, buikspieren en bekkenbodemspieren. Er wordt daarbij ook gewerkt aan figuurcorrectie en het heropbouwen van de conditie door bijvoorbeeld te fietsen, te crosstrainen, te stappen of te lopen op de loopband. Postnatale oefeningen worden opgestart na de nacontrole bij de gynaecoloog (6 tot 8 weken na de bevalling).

Ontdek alle praktijkvoorbeelden via ons YouTube kanaal!

Door middel van perinatale kine kunnen zwangere vrouwen hun fysieke welzijn verbeteren en zich voorbereiden op de bevalling, terwijl vrouwen die net bevallen zijn kunnen herstellen en zich weer goed voelen.

Perinatale kine

Indien mogelijk, gelieve ons telefonisch te contacteren. Op deze manier kunnen wij u het snelst een afspraak geven. Graag een thuisbezoek? Dit is slechts mogelijk binnen een perimeter van 5 km rondom de praktijk. In de praktijk hebben we echter alle materiaal voorhanden en kunnen we gemakkelijker werken dus vragen we indien mogelijk naar de praktijk te komen.

Volg ons ook via Facebook, Instagram of YouTube.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x