Kinesitherapie Smesman

Kaakgewricht TMG, kaakproblemen, oorsuizen, aangezicht

Last van Kaakpijn of Kaakgewricht Ontsteking? Lees meer over het kaakgewricht, kaakpijn, ontstoken kaakgewricht, de symptomen die daarbij optreden en onze behandelingen.

Welkom bij Kine Smesman! Op deze pagina bespreken we het kaakgewricht, kaakpijn, ontstoken kaakgewricht en de symptomen die daarbij optreden. Onze praktijk biedt professionele begeleiding en behandeling om u te helpen bij het omgaan met deze problemen.

Kaakpijn. Pijn aan het kaakgewricht.

1. Wat is het kaakgewricht?

Het kaakgewricht, ook wel bekend als het temporomandibulaire gewricht (TMG), speelt een cruciale rol bij het kauwen, spreken en gapen. Onze deskundige therapeuten bij Kine Smesman begrijpen de complexiteit van dit gewricht en kunnen u helpen bij het verbeteren van de functionaliteit en het verminderen van klachten.

  • Kaakgewricht pijn: oorzaken en behandeling

Pijn aan het kaakgewricht kan variëren van licht ongemak tot ernstige pijn, en het kan uw dagelijkse activiteiten beïnvloeden. Bij Kine Smesman onderzoeken we grondig de oorzaken van uw pijn en bieden we op maat gemaakte behandelingen om u te helpen herstellen.

  • Kaakgewricht ontstoken: symptomen en advies

Een ontsteking van het kaakgewricht kan erg pijnlijk zijn en uw kaakbewegingen beperken. Is uw kaakgewricht ontstoken? Ons team van therapeuten is gespecialiseerd in het behandelen van ontstekingen, en we bieden advies om herhaling te voorkomen.

Kinesist inschakelen

2. Symptomen van kaakgewricht ontsteking en pijn

Verschillende symptomen kunnen wijzen op pijn of een ontsteking van het kaakgewricht. Bij Kine Smesman zorgen we voor een grondige evaluatie en stellen we een gepersonaliseerd behandelplan op om uw specifieke symptomen aan te pakken. Enkele kaakgewricht pijn symptomen:

  • Pijnlijke kaak bij mond openen of kauwen

Overmatig gebruik van de kaakspieren kan leiden tot pijn bij het kauwen. Onze therapeuten helpen bij het veranderen van slechte gewoontes en focussen op het losmaken van de kauwspieren en ontspanning van de tongpositie.

  • Pijnlijke kaak met beperkte mondopening

Beperkte beweeglijkheid van het kaakgewricht kan eten bemoeilijken. Therapie met technieken uit de manuele therapie helpt bij het stretchen van het gewrichtskapsel voor verbeterde beweeglijkheid en vermindering van pijn.

  • Blokkade van de kaak

Moeite met openen of sluiten van de mond kan wijzen op een probleem met de discus in het kaakgewricht. Manuele technieken en oefeningen kunnen de klik elimineren en zorgen voor pijnvrije beweging.

Kinesist Kaakgewricht.

  • Pijnlijke kaak door (sub)luxatie of hypermobiliteit

Overmatige mondopening kan leiden tot subluxatie of pijn. We bieden stabiliserende oefeningen om de spieren rond het kaakgewricht te trainen.

  • Slikproblemen, krop in de keel, heesheid

Gespannen slikspieren kunnen slikken en praten bemoeilijken. Onze therapeuten behandelen dit gebied effectief voor verlichting van slikproblemen en ongemak.

  • Aangezichtsverlamming (Nervus Facialis Parese)

Kinesitherapie helpt bij het herleren van specifieke bewegingen in het gezicht na uitval van de mimiekspieren. De zorgvuldige begeleiding zorgt voor optimaal herstel.

  • Pijn in het aangezicht, oor, tanden, verhemelte

Spieren in deze regio kunnen uitstralingspijn veroorzaken. Onze therapeuten behandelen deze spieren doeltreffend voor gerichte verlichting van pijnlijke symptomen.

  • Oorsuizen

Kinesitherapie kan oorsuizen verbeteren, vooral als het samenhangt met spanningen in de nek of kaak. Technieken van de manuele therapie en dry needling worden toegepast, evenals houdingscorrecties, stretching en ontspanningsoefeningen.

Interessante video's over het kaakgewricht:

Volg Kine Smesman via Facebook, Instagram en YouTube.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x