Kinesitherapie Smesman

Kaakgewricht TMG

Kaakgewricht

Klachten aan het kaakgewricht

Constante pijn in de kaakzone, krakende geluiden, klikken of knappen in het kaakgewricht, spiervermoeidheid bij het kauwen, pijn bij geeuwen, aanhoudende pijn in en om het oor, oorsuizen? Dit zijn allemaal klachten die mogelijk veroorzaakt worden door een dysfunctie in het kaakgewricht (temporomandibulair gewricht).

Kaakgewricht onderzoek in de praktijk

Na een vraaggesprek waarin we onderzoeken wat de oorzaak van de klachten kan zijn wordt er een klinisch onderzoek verricht. Onder andere de beweeglijkheid van het kaakgewricht, hoog cervikale gewrichten (hoogin denek), spierspanning, coördinatie bij kaakbewegingen worden nagekeken.

Door specifieke manuele handelingen, zowel inwendig als uitwendig,  kunnen we het gewricht en zijn omliggende spieren beter laten functioneren.

Daarnaast wordt er meestal een oefenprogramma meegegeven en advies zodat de patiënt in staat is om zijn klacht zelf beter onder controle te houden.

Je kan met jouw kaakklachten terecht op onze 2 praktijk lokaties in Ninove, Brusselsesteenweg 260, Meerbeke (Ninove) of Okegembaan 208A, Ninove, naast tennisclub the Players

2 lokaties Kine Smesman in Ninove


Kaakgewricht


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x