Kinesitherapie Smesman

Pre- en Postnatale Kinesitherapie

Pre- en postnatale kinesitherapie (perinatale kine)

Pre- en postnatale kinesitherapie: wat te doen voor en na je bevalling? 

Prenatale kine

Prenatale kinesitherapie omvat zowel oefeningen en tips voor het verlichten van klachten (bv. gezwollen ledematen, bekkeninstabiliteit, bekkenbodem...),als oefeningen en tips die je kan gebruiken tijdens de bevalling zelf. Er wordt eveneens informatie gegeven over perstechnieken en ademhalingstechnieken om de weeën op te vangen. Er worden 2 tot 3 behandelingen prenataal voorzien als er geen andere problemen zijn. Deze voorbereiding wordt opgestart tussen de 30e en 32e week van de zwangerschap.  


Postnatale kine

De postnatale oefeningen zijn vooral gericht op het versterken van de rugspieren, buikspieren en bekkenbodemspieren. Er wordt daarbij ook gewerkt aan figuurcorrectie en het heropbouwen van de conditie door bijvoorbeeld te fietsen, te crosstrainen, te stappen of te lopen op de loopband. Postnatale oefeningen worden opgestart na de nacontrole bij de gynaecoloog (6 tot 8 weken na de bevalling).

Pre- en postnatale kinesitherapie: enkele praktijk voorbeelden:

Pre- en postnatale kinesitherapieU kan sessies pre- en postnatale kinesitherapie reserveren op 1 van onze 2 praktijk lokaties van team Kine Smesman: Brusselsesteenweg 260, Meerbeke (Ninove) of Okegembaan 208A in Ninove.

2 lokaties Kine Smesman in Ninovekeyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x